Képtalálat a következőre: „Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat logo”Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által kiírt 2017. évi
„A környezettudatos nevelésért” című pályázata

 

Elnyert összeg: 100.000,-Ft 

Beszámoló a pályázati program megvalósulásáról:

Állatok Világnapja a Budakeszi Vadasparkban

allatkA Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjaival évek óta megemlékezünk - Assisi Szent Ferenchez kapcsolódva- az állatok világnapjáról. Az elmúlt esztendőkben intézményen belül tettük, de ebben az évben iskolán kívüli programra adtuk be a pályázatunkat. Nagy örömünkre szolgált, amikor megtudtuk, hogy 100.000 Ft-ot kapunk a tervezett vadasparki program megvalósításához, hiszen sok nagycsaládban élő gyermek jár hozzánk, akiknek nehézséget jelent egy-egy esemény finanszírozása.

Már augusztusban megkezdtük a szervezést, tájékozódva a lehetőségekről. Tekintettel a kedvező árajánlatra ötödik osztályosainkat is be tudtuk vonni a tervezett kirándulásba.

2017. október 3-án reggel nagy izgalommal indultunk el. A megbeszéltek szerint szakvezetők vártak minket, akik az adott korosztálynak megfelelően mutatták be a park ,,lakóit”. Testközelben láthattunk különböző macska- és kutyaféléket, baglyot, aranysakált, ahol az is kiderült, honnan ered az ,,Ordít, mint a sakál” szólás. A vezetőnk zsebéből végül előkerült Pele Panna, akit testvéreivel együtt elárvultan találtak meg egy odútisztítás során és csak gondozója közelében érezte magát biztonságban, így lett ,,zseblakó”. A kötött program után minden osztály szabadon folytatta a barangolást.

Nagy élmény volt, hogy lehetett őzeket simogatni, hallottunk szarvasbőgést, láttunk vaddisznó családot és ritka vadlovakat. Ezeket az ismereteket nagyon jól lehet kamatoztatni a környezetismeret órákon is.

A napot a játszótéren zártuk, ami az erdő avarszintjét mintázta meg egy makk szemszögéből.

Köszönjük, hogy a pályázat segítségével egy remek napot tölthettünk el a Budakeszi Vadasparkban.

Budapest, 2017. november                                               

Vargáné Németh Mária

osztályfőnök