^Az oldal tetejére

Velünk történt

Velünk történt a 2017/2018. tanévben

 

Zarándoklat Soroksáron (2017. 10. 13.)

Október 13-án felső tagozatos tanulóink részt vettek azon az országos zarándoklaton, amelyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hirdetett meg az utolsó fatimai jelenés 100. évfordulójára, a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István király-templomhoz. A szentmisét Erdő Péter bíboros atya celebrálta. Diákjaink ezen a napon megtapasztalhatták, hogy a katolikusok nagy családjához tartozunk.

 

Október 6. – Az aradi vértanúk napja (2017. 10. 06.)

Az aradi vértanúkról idén az egész iskola egyszerre emlékezett meg. Ezt a nyári felújítások során megújított iskolarádió tette lehetővé, amelynek első adása volt ez a program. A műsorban a diákönkormányzat ötödikes tagjai Tóth Györgyi tanárnő vezetésével olvasták fel az Aradon kivégzett hősök utolsó, megindító szavait.

 

Raoul Wallenberg emléknap (2017. 10. 05.)

Az emberi helytállás példáit ismerhették meg gimnazistáink a Raoul Wallenberg emléknapon. A Holokauszt Emlékközpontban a 10., a 11. és a 12. osztályosok múzeumi foglalkozásokon és a központ megrendítő kiállításán gondolkodhattak el a mások iránti együttérzés és közöny, a végzetes döntések és az egyéni felelősség kérdésein. Megismerkedhettek olyan példaadó személyiségekkel is, akik életük árán is ragaszkodtak erkölcsi értékekhez, és önfeláldozóan segítettek méltóságuktól megfosztott embertársaikon. A 9. osztályosok, akik tavaly jártak az emlékközpontban, idén ezen a napon a Terror Házában elmélkedhettek hasonló kérdéseken. Az elgondolkodtató múzeumlátogatásokat a III. kerületi önkormányzat támogatta.

holokauszt

 

Látogatás a Budakeszi Vadasparkban (2017. 10. 03.)

Október 3-án Szent Ferenc ünnepéhez és az állatok világnapjához kapcsolódva a Budakeszi Vadasparkban jártak 1-5. osztályos diákjaink. Mindegyik évfolyam korosztályának megfelelő szakvezetéssel ismerkedett a park lakóival. A program megvalósulását a III. kerületi önkormányzattól nyert pályázati pénz segítette.

 

Szent József túra (2017. 09. 29.)

"Legyünk egymásnak őrangyalai!" Ezt a gondolatot bízta ránk Beer Miklós püspök atya az idén Vácra szervezett Szent József túránk közös szentmiséjén, melynek helyszíne a székesegyház volt. A váci túra jó kezdő alkalom volt e gondolat megvalósításához, hiszen ezen az iskola összes tanulója, a legkisebbektől a legnagyobbakig, együtt, egymásra figyelve vett részt. Bár a városban külön, osztályonként néztük végig a nevezetességeket, amelyekhez kapcsolódóan egy városismereti feladatlapot is meg kellett oldanunk, a szentmisén és a vonatúton mindnyájan együtt voltunk. Megtapasztalhattuk, hogy egymásra vagyunk bízva, és nem csak most, hanem egész évben őrangyalként kell óvnunk egymást.

    iskolakep vac

 

Tanévnyitó Veni Sancte (2017. 09. 01.)

Gimnazistáink szeptember 1-jén részt vettek a fővárosi katolikus iskolák idén először megtartott közös évnyitó Veni Sanctéján a Szent István-bazilikánál. A közel négyezer diák és több száz pedagógus között láthatták más iskolák zászlóit és ünneplő öltözékeit, megélhették a közösség élményét, és részesei lehettek a közös ünneplésnek.

Copyright © 2016. Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium