^Az oldal tetejére

Felvételi

E - évkönyv 2018/2019. 

 

Állatok világnapja és Assisi Szent Ferenc emléknapja (10.08.)

Október 4-e Assisi Szent Ferenc halálának napja. Ő az állatok védőszentje, így ekkor tartják az állatok világnapját. Ebből az alkalomból iskolánkban a Diákönkormányzat állatokkal kapcsolatos kvízjátékot szervezett a felső tagozatosoknak, másnap délelőtt pedig az alsósok rendeztek állatbemutatót, amelyen patkányt, gabonasiklót, postagalambot, baglyot, héját, sünt, és egy rókabundát láthattak a gyerekek. Délután Assisi Szent Ferencről – az életét és városát bemutató – vetítéssel emlékeztek meg. A program a látottakra épülő totóval és színezéssel zárult.

 12

 

Október 6-i megemlékezés (10. 05.)

Az aradi vértanúkról idén október 5-én, pénteken, az 1. óra elején emlékeztünk meg az iskolarádióban. A 9. osztályosok rövid műsorukban felidézték a mártírok életútját. Kiemelték, hogy a meglehetősen különböző embereket közös értékrendjük, a szabadságért való kiállásuk alakította sorsközösséggé, és helytállásuk így vált példává az utókor számára. Emlékükre az osztályokban mécseseket gyújtottak, és imát mondtak értük.

 

Óvodások szüreti felvonulása az iskolában (10.08.)

Szeptember 26-án, szerdán délelőtt az óvodás csoportok szüreti felvonulást tartottak, melynek során az iskolát is útba ejtették. Az iskolaudvaron találkoztak az alsós kisdiákokkal, akiket a magukkal hozott szőlővel, pogácsával kínáltak, majd együtt játszottak és énekeltek.

 02

 

Szent József túra (09. 29.)

Az egész iskolát érintő hagyományos őszi kirándulásunk helyszíne idén a „királynék városa”, Veszprém volt. Szeptember 28-án az osztályok gyönyörű napsütésben járhatták végig a település nevezetességeit és hangulatos belvárosát. Rácsodálkozhattak a magyar történelem és művelődés emlékeire, és élvezhették a korosztályuknak megfelelő egyéb programokat: játszóteret, kirándulást vagy városnéző sétát. Ezen a napon kicsi és nagy, hívő és nem hívő egyaránt megtapasztalhatta azt a gondolatot, amely a Szent Mihály-székesegyházban tartott közös mise szentbeszédében hangzott el: itt a városban szentek nyomában jártunk.

veszprem.jpg

 

Osztályprogram (10. 03.)

Az 5. osztály szeptember 21-én közösségépítő kiránduláson vett részt a Hajógyári-szigeten. A csúszdaparkban új osztályfőnökükkel remek hangulatban töltötték a délutánt, és lelkesen vették birtokba a játékokat, amiről az ott készült képek is tanúskodnak.

 

csuszda200001.jpgcsuszda200002.jpg

Tanévnyitó Veni Sancte (09. 03.)

A szél ott fúj, ahol akar, hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön és hova megy.” (Jn 3,8) Tanévkezdő iskolai szentmisénken szeptember 2-án azért imádkoztunk, hogy a Lélek e láthatatlan jelenléte hassa át életünk, és erősítse munkánk egész évben. Ugyanezt kérték gimnazistáink másnap délután a többi budapesti katolikus középiskola diákjaival és tanáraival együtt a Szent István-bazilika előtti téren bemutatott Veni Sancte szentmisén, amelyet Erdő Péter bíboros atya celebrált.

venisancte00001.jpg

Copyright © 2016. Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium